Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Modewereld rouwt om Thierry Mugler

Mr. Schoudervulling is 73 jaar geworden. Nadat er vorige week al drie bekende gezichten uit de modewereld zijn weggevallen, is zondag Manfred Thierry Mugler overleden. De Franse ontwerper stond bekend om zijn heel precieze snijwerk en zijn gevoel voor theater. Mugler was op school geen hoogvliege...

Modewereld rouwt om Thierry Mugler

Mr. Schoudervulling is 73 jaar geworden.

Nadat er vorige week al drie bekende gezichten uit de modewereld zijn weggevallen, is zondag Manfred Thierry Mugler overleden. De Franse ontwerper stond bekend om zijn heel precieze snijwerk en zijn gevoel voor theater.

Mugler was op school geen hoogvlieger, maar had wel talent voor tekenen en een passie voor dans. Op zijn 14de hoorde hij bij het corps de ballet van de Opera National du Rhin. Hij poseert hier met zijn moeder, waar hij erg close mee was. 

Zijn creativiteit leidde naar een opleiding voor binnenhuisarchitect, maar begin twintig verlegde hij zijn aandacht naar het ontwerpen van kleren: brede schouders en jaren veertig silhouetten werden zijn signatuur: links een collectie uit 1979, rechts uit 1983.

In 1973 begon hij voor zichzelf en leverde theatrale collecties af waarbij een schoudervulling hem niet groot genoeg kon zijn. Samen met Claude Montana en Azzedine Alaïa was hij een van de smaakmakers van de jaren tachtig en negentig.

Commercieel werd hij nog succesvoller toen hij zijn verslaving aan schoudervullingen wat intoomde en prachtige pakken en pakjes afleverde.

In 1992 lanceerde hij zijn eerste haute couture collectie in Parijs.

Thierry was niet alleen modeontwerper, maar regisseerde ook clips, korte films en commercials en ontwierp theaterkostuums...