Nieuwe designermatch waar je écht iets aan hebt.

H&M staat bekend om de leuke samenwerkingen met bekende fashion labels als Balmain, Alexander Wang, Versace en Karl Lagerfeld. Tegenwoordig streeft het Zweedse bedrijf vooral naar meer bekendheid geven aan wat kleinere labels. Vaak levert dat collecties op voor jonkies en Instagram-verslaafden: leuk voor je vrije tijd, maar voor je werk en zoommeetings trek je vermoedelijk toch liever iets aan dat wat professioneler oogt.

Article continues after the ad

Enter H&M x Giuliva Heritage, een geweldig Italiaans label met elegante, vrouwelijke en representatieve ontwerpen. Drijvende krachten zijn Gerardo Cavaliere en Margherita Cardelli.

“Toen we vorig jaar een mail kregen met het voorstel om samen een collectie op de markt te brengen, dachten we dat het een grapje was," zegt Cardelli.

Giuliva Heritage staat vooral bekend om z'n maatwerk: ze maken niet alleen kostuums, maar ook jassen en daywear op maat. De designercollectie met H&M is er dus eentje voor powervrouwen. De lijn ligt vanaf donderdag 3 september in de winkels en bestaat onder meer uit kostuums, coltruien, hemden, hemdjurken en een trenchcoat. Alles zal gemaakt zijn van gerecycleerd wol, gerecycleerd polyester of organisch katoen.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in