Altijd leuk, een politica die ook oog heeft voor het plaatje.

Priti Patel is de Britse minister van Binnenlandse Zaken in het huidige kabinet van premier Johnson. Ze staat bekend als een pittige dame met een modern Margaret Thatcher gehalte.

Die zag er – ook na slechts twee uur slaap - altijd uit om door een ringetje te halen en dat is een les die Patel koestert: ze ziet er altijd zeer verzorgd uit en zal het pand niet snel verlaten zonder een paar oorbellen en een vleugje lipstick. En waar vrouwelijke collega-ministers nogal eens kiezen voor slobberig, neutraal en weinig elegant, weer Priti precies wat powerdressing met een ambitieuze vrouw kan doen. Een paar voorbeelden!

Article continues after the ad

Voor de memorial service voor prins Philip droeg Patel deze donkerblauwe coatdress. De driekwart mouwen boden lucht aan de vrij massieve look en de wijde rok golfde prachtig om haar heen, voor een beetje beweging.

De Commonwealth Day Service was een vrolijke aangelegenheid en hier zie je dat van top tot teen rood prima werkt, zeker met een neutrale tas erbij, om de kleur enigszins te doorbreken.

Bij twijfel, kies kleur. Margaret Thatcher droeg zeer zelden neutrale kleuren en was uit te tekenen in jaren-tachtig-kobalt-blauw, een powerkleur van jewelste. Priti kent de look als geen ander.

En niets zegt: ‘Ik ben niet voor de poes’ als een tas met een dierenprintje erbij.

Rood, ook altijd een manier om ‘Hier ben ik!’ uit te stralen en een voorsprong te nemen.  

En als een model je bevalt, koop je het gewoon in meerdere kleuren #powerpak

Als je platte schoenen draagt - wat Patel vaak doet - kunnen die best een vleugje glamour hebben, in zilver...

...of goud.

Partijconferentie? Niets zegt zo ‘nieuw begin’ en ‘hoop’ als een maagdelijk witte jurk.

En bij een moeilijke boodschap, zoals de opvang van asielzoekers outsourcen aan Rwanda, komt wit óók best van pas om de onschuld zelve te lijken.

Priti komt uit een Oegandees-Indiase familie en eert af en toe ook die achtergrond...

…zoals tijdens Diwali, een van de belangrijkste feestdagen in het Hindoeïsme. Dan snap je echt hoe je kleding voor je kunt laten werken.

Foto (c) Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in