Fashionista's hebben zich weer heerlijk uitgeleefd.

Het is hét modefeest van de modewereld, Hollywood en verder iedereen die meent iets voor te stellen: het Met Gala, de grootste fundraiser in New York.

Dit jaar was het thema ‘In America: an Anthology of Fashion’ en de dresscode was Gilded Glamour. Nou, daar konden de genodigden wel wat mee, kijk maar!

Queen of Fashion

Article continues after the ad

Anna Wintour, drijvende kracht en organisator van het Gala, verscheen koninklijk, met een tiara en een pélerine.

Ook Blake Lively speelde prinsesje, in een strapless geval dat af en toe even moest worden opgehesen.  

We hebben altijd gemengde gevoelens bij celebs die kleuren bij de rode loper…

… maar gelukkig bleek Blake Lively een verrassing in petto te hebben.

De transformatie van koper naar groen representeerde het Vrijheidsbeeld, het Empire State Building en Grand Central Terminal. 

Groot, groter, grootst

Glenn Close combineerde een broek met een megacape en bewees weer eens het nut van kleur dragen als je wat levenservaring hebt.

Lizzo's aankomst was een hele productie: ze speelde fluit, ze had baanbrekers als entourage en drie (!) slippendragers voor haar enorme sleep.  

Ook Kendall Jenner ging voor een megasleep...

...en liet voor de gelegenheid haar wenkbrauwen wegschminken. Hmmm.

Natuurlijk is er altijd sleep-boven-sleep: Shalom Harlow.

En Gigi Hadid zal het niet koud hebben gehad in deze Moncler.

Hoofdtooien zijn hot!

Sarah Jessica Parker pakte als gebruikelijk uit met spektakel op haar hoofd. Het geheel had wel iets Alice in Wonderland-achtigs.

En Winnie Harlow showde een soort Zeeuws Meisje 2.0.

Hier komt de bruid!

Was all over wit ooit niet erg gewild op de rode loper, Cynthia Erivo bracht er haar eigen versie van Say Yes To The Dress in.

Camila Cabello leek ook klaar om haar jawoord te geven en had voor de huwelijksnacht een makkelijk af te rukken topje aan. Leuk hoe het bruidsboeket in de volant is verwerkt!  

Kylie Jenner was bruidsachtig met pet #ironischbedoeld

En ook Gabriella Union was klaar voor een Glamour Wedding.

Golden Girls

Model en actrice Cara Delevingne trok haar jasje uit en ging topless in gouden bodypaint verder.

Ook een Golden Girl: Rachel Brosnahan (prachtig hoe die pailletten in de sleep steeds groter worden).

Donatella Versace en Cardi B in goud – check ook even de gouden versiering van Donatella's scheiding, leuk detail.

Dit is slim: Carey Mulligan had heur haar even in de goudtint van haar top laten verven.

Kim Kardashian had zich voor de gelegenheid laten blonderen (as you do) en droeg een jurk die nog van Marilyn Monroe was geweest, waarmee ze werkelijk alle vakjes van de dresscode kon afvinken. Ze leende de jurk in ruil voor een donatie van een museum. 

En Natasja Poonawalla was overduidelijk langs geweest bij Schiaparelli. Van eten of drinken zal wel niet veel zijn gekomen…

Weird & Wonderful

Katy Perry's jurk was een buitengewoon onsamenhangend geheel van kant, sleep, asymmetrie en wat op het eerste gezicht een grote witte onderbroek lijkt (het was een onderrokje).

En we hebben geen idee wat deze look van Frederik Robertsson moet voorstellen, maar het heeft er alles van weg dat Iris van Herpen weer eens beeldig bezig is geweest.

Missertje...

Het komt niet vaak voor dat Gwen Stefani de modeplank misslaat. Op zo'n gala is het onhandig onherkenbaar te verschijnen (waar was haar platina haar en de knalrode lipstick?) en de couturevariatie van het duizend-dingen-doekje hebben we dit rode loperseizoen ook al vaker (en beter…) gezien.

Vintage Quality

En tussen alle gekte was hier en daar ook een waardig rustpuntje te vinden: Hillary Rodham Clinton in een wijdrode japon. Had niets te maken met het thema, maar met haar staat van dienst hoeft dat ook niet. 

Foto's (c) Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in