Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Máxima's ontwerper aan de slag voor Nationale Opera en Ballet

Prestigieuze opdracht voor royal designer Claes Iversen.  Ontwerper Claes Iversen heeft de opdracht gekregen om de nieuwe bedrijfsuniformen van Nationale Opera & Ballet te ontwerpen en ze zijn prachtig geworden!  Onder meer de restyling van het voorgebouw en de nieuwe kleurstelling van Nationale ...

Máxima's ontwerper aan de slag voor Nationale Opera en Ballet

Prestigieuze opdracht voor royal designer Claes Iversen. 

Ontwerper Claes Iversen heeft de opdracht gekregen om de nieuwe bedrijfsuniformen van Nationale Opera & Ballet te ontwerpen en ze zijn prachtig geworden! 

Onder meer de restyling van het voorgebouw en de nieuwe kleurstelling van Nationale Opera & Ballet waren aanleiding om ook het personeel in een nieuw jasje te steken. Er zullen circa 100 medewerkers van Nationale Opera & Ballet in de ontwerpen van Iversen rondlopen.  

De kledinglijn bestaat uit diverse looks voor verschillende functies van de medewerkers. De hoofdkleur van de bedrijfskleding is blauw. Voor zowel dames en heren zijn er pakken, gebaseerd op een smoking.

Voor de vrouwelijke theatermedewerkers is er een jurk ontworpen. Een trenchcoat maakt ook onderdeel uit van de reeks voor de medewerkers die in de winter bij de deur staan. In alle overhemden, blouses en jurken is de plissé verwerkt.

 "We zijn erg verheugd over de samenwerking met Claes Iversen, een van de grote modeontwerpers in Nederland," zegt algemeen directeur Els van der Plas. Zijn ontwerpen stralen kwaliteit en vakmanschap uit, waarden die wij als organisatie zeer belangrijk vinden.



"Nationale Opera en Ballet is een creatief instituut op het allerhoogste niveau," zegt Iversen. "Het was een interessant proces om de wensen en eisen optimaal te verenigen met een nieuwe uitstraling die perfect past bij zo een gevestigde organisatie. Voor mij als ontwerper is het een grote uitdaging geweest en ben ik steeds op zoek gegaan naar de juiste balans tussen comfort en uitstraling, klassiek en modern, gekleed en eenvoud. Ik ben heel blij met het eindresultaat en ik vind het een eer dat ik gevraagd ben om de bedrijfskleding te ontwerpen." 

Foto's © ANP, Nationale Opera en Ballet

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in