Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Máxima's designer Jan Taminiau heeft weer een mooie klus te pakken

Een van Máxima's favoriete Nederlandse ontwerpers heeft een nieuwe mooie uitdaging: hij mag de kostuums ontwerpen voor de nieuwe opera van Willem Jeths, Ritratto. Ritratto is het Italiaanse woord voor portret. Beroemde kunstenaars De voorstelling gaat over de extravagant geklede Italiaanse Luisa ...

Máxima's designer Jan Taminiau heeft weer een mooie klus te pakken

Een van Máxima's favoriete Nederlandse ontwerpers heeft een nieuwe mooie uitdaging: hij mag de kostuums ontwerpen voor de nieuwe opera van Willem Jeths, Ritratto.

Ritratto is het Italiaanse woord voor portret.

Beroemde kunstenaars

De voorstelling gaat over de extravagant geklede Italiaanse Luisa Casati (1881-1957). De Italiaan omringde zich met beroemde kunstenaars en zich door hen liet portretteren. Een tentoonstelling in Venetië van alle portretten van deze vrouw zette Jeths aan tot Ritratto.

Jeths, de eerste Nederlandse Componist des Vaderlands (2014-2016), schreef de opera in opdracht van De Nationale Opera. De productie, in een regie van Marcel Sijm, gaat op 13 maart in Amsterdam in première tijdens het Opera Forward Festival.

Bron: ANP Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in