Voor wie goede hoop heeft op een zomerfeestje!

Hij is in Europa nog vrij onbekend, maar ontwerper Rahul Mishra heeft in India een atelier met meer dan duizend werknemers die hij tijdens de pandemie kon aanhouden dankzij zijn coutureklanten.

Article continues after the ad

"In de wereld van vandaag, of we het nu leuk vinden of niet, leven we voor speciale gelegenheden," zegt hij. "Zelfs als die bescheiden zijn naar de normen van Big Fat Indian Weddings."

Om die reden verlegde hij zijn koers van ready-to-wear grotendeels naar couture: "Het betekent meer inkomsten zodat ik met mijn in dienst kan houden. Vijf meter stof borduren en versieren kost soms een maand, daar hebben we nu tijd voor."

Voor de collectie die hij op Paris Couture Week toonde liet hij zich – net als Iris van Herpen – inspireren door paddenstoelen. Mishra is een perfectionist bij wie de stof het verhaal vertelt en in dit geval gaat dat over... zwammen.

Hij gebruikt verschillende draden om stijfheid aan zijn ontwerpen te geven, eens simpele shift-jurk bestaat losse lagen en is een magiër in het borduren en vormen van stof. De stukken beginnen bij zo'n € 1600, dat is voor couture bescheiden - zit er iets voor je bij in deze bijzondere collectie?

Foto's (c) Brunopress

Doe je mee aan de grote Nouveau Enquête? Kost je maar 5 minuutjes en we verloten fijne beautypakketten als bedankje!