Nicolas Ghesquière maakt beeldschone tijdreis.

Gezien het feit dat Louis Vuitton dit jaar 200 jaar bestaat, is het niet verwonderlijk dat Nicolas Ghesquière voor de S/S 2022 collectie de archieven in is gedoken voor 'the grand ball of time'.

In het Louvre toonde hij ontwerpen die stevig leunden op de 19de eeuw...

Article continues after the ad

... gecombineerd met futuristische twists waarmee alleen iemand van zijn statuur wegkomt. Net als te zien was bij Chanel en Giambattista Valli werkte ook Nicolas veel met biesjes en zwarte linten, wat een simpele manier is om over een paar maanden je look te updaten.  

Louis Vuitton produceert overigens nog maar sinds 1997 kleding, Ghesquière baseerde zich meer op het modebeeld in de tijd waarin de beroemde tassen en koffers in zwang kwamen. 

"Ik hou mezelf graag het beeld voor van een vampier die door de tijd reist en zich steeds kleedt volgens de mode van dat moment," aldus Ghesquière...

...die zichtbaar blij was met de reactie op zijn collectie.

Opvallend waren de paniers, populair in de achttiende eeuw om de heupen te verbreden. Ghesquière introduceert moderne versies van deze bouwsels van wilgentenen of baleinen waar ook vrouwen die van nature al heupen hebben hun voordeel mee kunnen doen (al zijn ze minder geschikt voor het OV 😉 ).  

Hier zie je de hele collectie en als we er één trendje uit zouden moeten pikken, investeer dan in een koffertjesmodel als handtas voor komend voorjaar.

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in