Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Let them wear cake! Moschino goes Marie-Antoinette

Om op te eten zo fraai (en heerlijk over the top). Over de draagbaarheid valt te twisten, maar Anime Antoinette van Moschino was wel de opvallendste collectie die tijdens Milan Fashion Week werd getoond. Vergeet de revival van de 1980's, creative director Jeremy Scott had eerder de 1780's in geda...

Let them wear cake! Moschino goes Marie-Antoinette

Om op te eten zo fraai (en heerlijk over the top).

Over de draagbaarheid valt te twisten, maar Anime Antoinette van Moschino was wel de opvallendste collectie die tijdens Milan Fashion Week werd getoond. Vergeet de revival van de 1980's, creative director Jeremy Scott had eerder de 1780's in gedachten, met als inspiratie de Franse Revolutie en Marie Antoinette.

Scott trok parallellen met de protesten in Hong Kong tegen een onderdrukkende regering en protesten in Chili tegen verhoging van de openbaar vervoerprijzen. "En in mijn eigen land is ook een hoop gaande, door de Brexit," zegt hij. "Dat lijkt allemaal veel op de woede die vooraf ging aan de Franse revolutie."

De collectie moet dan ook vooral als ironisch worden gezien, maar tegelijkertijd kon niemand ontkennen dat er buitengewoon vrolijke taarten over de catwalk liepen.

En hier zie je nog even de hele A/W 2020 collectie, met daarin ook stukken waarmee het wat makkelijker fietsen is. 

Foto's (c) Moschino, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in