Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Lelijke Kersttrui? Nee, leuke kabeltrui!

Casual chic past zoveel beter bij de feestdagen dan kitsch.   Ook een beetje genoeg van al die al dan niet ironisch bedoelde Lelijke Kersttruien? Goed nieuws: de kabeltrui is helemaal terug, lekker warm en aanzienlijk stijlvoller. Hij vindt zijn oorsprong op de Ierse Aran Eilanden, met de verschi...

Lelijke Kersttrui? Nee, leuke kabeltrui!

Casual chic past zoveel beter bij de feestdagen dan kitsch.  

Ook een beetje genoeg van al die al dan niet ironisch bedoelde Lelijke Kersttruien? Goed nieuws: de kabeltrui is helemaal terug, lekker warm en aanzienlijk stijlvoller. Hij vindt zijn oorsprong op de Ierse Aran Eilanden, met de verschillende kabels en bobbelsteken zouden de makers willen laten zien tot welke clan ze behoorden. De originele versie is (room)wit, maar ze zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren, kijk maar.

Oversized kabeltrui van Alex Mill in een roze merino-wolmix (Net-a-porter € 185)  

Zachte H&M Concious kabeltrui (polyester 50%, Acryl 45%, Wol 5%) met ribgebreide turtleneck en wijde raglanmouwen. Het polyester in de trui is gerecycled (H&M € 30)

Nikkie's Karlie: grofgebreide kabeltrend in wolblend (Bijenkorf € 160)

Korte kabeltrui met Pierrotkraag en strikje van Red Valentino (Net-a-porter € 340)

Rich & Royal kabeltrui in 80% Polyacryl, 15% Wol, 5% Alpaca (About You € 90)

Handgebreide trui van kasjmier met studs (Michael Kors € 1150)

Boxy kabeltrui van H&M Concious (Polyester 50%, Acryl 45%, Wol 5%). De trui heeft flink verlaagde schoudernaden en een ribgebreide boord langs de halsopening, aan de onderkant en onder aan de mouwen. Het polyester in de trui is gerecycled. Ook verkrijgbaar in oranje en roomwit (H&M € 40)

Witte kabeltrui van zachte acryl tot en met maat 54 (Bonprix € 20)

Avant Toi kabeltrui van 100 % kasjmier met een metallic finish (Farfetch € 897)

Ann Demeulemeester kabeltrui van 100% wol (Farfetch € 862)

Openingsfoto (c) iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in