Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Kijktip: fascinerend portret van Fong Leng

Mooie documentaire over de designer diva. Ontwerper Fong Leng maakte indruk met de extravagante robes en mantels waar de Nederlande avant-garde zich in de jaren zeventig graag in hulde, Mathilde Willink voorop. Maar ook Kate Bush behoorde tot haar vaste klanten. Tegenwoordig wijdt Fong Leng zich ...

Kijktip: fascinerend portret van Fong Leng

Mooie documentaire over de designer diva.

Ontwerper Fong Leng maakte indruk met de extravagante robes en mantels waar de Nederlande avant-garde zich in de jaren zeventig graag in hulde, Mathilde Willink voorop. Maar ook Kate Bush behoorde tot haar vaste klanten.

Tegenwoordig wijdt Fong Leng zich vooral aan het maken van monumentale wandtapijten opgebouwd uit leer, suède, zijde en bont. De tentoonstelling hiervan moest helaas voortijdig sluiten, maar voor de liefhebbers van het werk van Fong Leng is er goed nieuws.

Een biografie over haar leven en werk, geschreven door NRC journalist Milou van Rossum, is bijna voltooid. En vanavond (zaterdag 28 maart 2020) wordt Close Up, een intiem filmportret van de designer diva, uitgezonden door AvroTros, om 23:10 op NPO2. 

Foto's (c) Hollandse Hoogte 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in