Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Josine van Modekoningin Máxima over fashion met vreemde volumes

'Vraag die onbeantwoord blijft: kun je zitten in zo'n jurk?' Dat Fashion Detective Josine van Modekoningin Máxima zich vooral op royal looks richt, wil niet zeggen dan ze niet ook met belangstelling (en soms afgrijzen) naar rode lopers kijkt. Ze neemt even de meest opmerkelijke looks van de laats...

Josine van Modekoningin Máxima over fashion met vreemde volumes

'Vraag die onbeantwoord blijft: kun je zitten in zo'n jurk?'

Dat Fashion Detective Josine van Modekoningin Máxima zich vooral op royal looks richt, wil niet zeggen dan ze niet ook met belangstelling (en soms afgrijzen) naar rode lopers kijkt. Ze neemt even de meest opmerkelijke looks van de laatste tijd met je door, in de categorieën 'Dat is wel érg veel stof' en 'Mag het iets meer zijn?'  

De zachtroze bocheljurk die S10 afgelopen zondag droeg in Turijn is daar natuurlijk het ultieme bewijs van. Door te spelen met schoudervullingen waar je u tegen zegt, heeft modeduo Viktor & Rolf de zangeres weten om te toveren tot een soort moderne Quasimodo. Je weet wel, de klokkenluider van de Notre Dame.  

Zangeres Doja Cat wist met deze, uhm tja, wat is het eigenlijk? Laten we het een wormenjurk noemen en de zin herpakken: zangeres Doja Cat wist met deze kleurrijke wormenjurk alle ogen naar zich toe te trekken tijdens de uitreiking van de MTV Video Music Awards 2021. Zou dat nu echt lekker zitten?

Kiekeboe, daar ben ik! Solange Knowles, de zus van Beyoncé, speelt blijkbaar graag verstoppertje.

Proportie, zwaartekracht: Lady Gaga tart alle modewetten.

Zou gatenkaas van tule lekker smaken? Geen idee, maar Katy Perry ziet er in ieder geval wel heerlijk uit in dit bijzondere ontwerp van Viktor & Rolf (daar heb je ze weer!). Vraag die onbeantwoord blijft: zou je met zo’n jurk kunnen zitten?

Als deze jurk een oester voorstelt, zou Cardi B dan de parel zijn? Ingewikkelde kwestie, hoor.

Dat Katy Perry hier een hamburger mét prikkertje voorstelt, zal niemand (kunnen) ontgaan. Maar of ze er nu echt van opknapt?

Comediène Kristen Wiig is prachtig slank, maar weet dat uitstekend te verbergen met deze bijzondere lasagne-jurk.

Brede schouders kúnnen heel mooi en handig zijn, maar nu lijkt het net alsof Rihanna’s hoofd en benen in de wasmachine gekrompen zijn #uitbalans

Nog zo’n gevalletje ‘wat kijk ik nu eigenlijk naar?’ Had de ontwerper misschien nog wat stukjes stof over?

Deze jurk van Tracee Ellis Ross sméékt juist om een extra stukje zijde. Eén onverwachte beweging en de boezem kan van de buitenlucht genieten.

Lady Gaga in een omgekeerd bodycon-ontwerp dat haar - shock & horror - zwaarder liet lijken. Het was ironisch bedoeld na opmerkingen over haar gewicht, maar als look toch meer cartoon dan couture. 

En last but not least is er nóg een meer dan bijzondere look van Katy Perry. De verticale streep over het broekje voelt al wel wat vreemd, maar die pionnen schreeuwen nog harder om uitleg #weird!

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in