Gaultier x Sacai – wat een vondst!

Tijdens Haute Couture Week 2020 zwaaide Jean Paul Gaultier af met een legendarische laatste modeshow. Hij maakte toen ook meteen bekend dat hij zou doorgaan "maar op een andere manier".

Hoe, dat is inmiddels duidelijk: Gaultier heeft aangekondigd dat hij zijn label een doorstart geeft met een leuk concept. Hij gaat elk seizoen een designer uitnodigen die met een frisse blik Gaultier van een nieuwe collectie mag voorzien. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door sacaiofficial (@sacaiofficial) op

De ontwerper die de spits af mag bijten, is Sacai’s Chitose Abe. Haar collectie zal in juni worden gepresenteerd. “Het idee dat verschillende ontwerpers een haute couture-merk invullen, schoot me al te binnen in de jaren 90 toen een Parijs haute couture-huis een ontwerper nodig had," zegt Gaultier. "Ik ben blij dat het concept nu ook realiteit wordt met Chitose Abe van Sacai als de eerste gastontwerper. Ik bewonder haar werk, we hebben veel creatieve overeenkomsten en delen dezelfde modevisie. Ik ben blij dat ik haar de volledige vrijheid kan geven." 

Article continues after the ad

Foto's (c) Jean Paul Gaultier 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in