Je hóórt het hem zeggen: 'Jetzt links verschrankt stricken.'

Wijlen Karl Lagerfeld, Kaiser Karl van Chanel en all things cool, associeer je vermoedelijk niet direct met breipatronen. Maar de ontwerper was wel degelijk een fan van knitwear, zo blijkt. Een van de laatste projecten Lagerfeld aan werkte, is een breiset waarvoor hij samenwerkte met The Woolmark Company.

Wat zit er in de set? Vier uniseks ontwerpen van Lagerfeld, superzachte merinowol, hippe pinnen waarmee je je ontwerp kunt pimpen, breinaalden en een handleiding die je stap voor stap uitlegt hoe je eraan moet beginnen.

Article continues after the ad

Tussen de ontwerpen zit een hoed, een hoofdband, een sjaal en een trui: voor elk wat wils dus. 

Karl Lagerfeld (hier helemaal links) won in 1954 de prestigieuze Woolmark Prize toen hij amper 21 jaar was en was in 2018 meteen in voor een samenwerking. "Karl’s eerste creatie ooit was voor de Woolmark Prijs in 1954, daarom voelt het vanzelfsprekend om zijn leven te eren met deze samenwerking", legt Caroline Lebar, Head of Image en Communications bij Karl Lagerfelds label, uit.

Zomaar een kit kopen in de winkel wordt lastig, er zijn er slechts 777 van gemaakt. Om eentje te bemachtigen, moet je een code vinden en die intoetsen op de website. Uiteindelijk worden de sets onder de succesvolle codekrakers verloot. Een fijne trui van Chanel kopen is vermoedelijk sneller, maar het gaat ongetwijfeld om de beleving.

Foto's (c) Getty Images, The Woolmark Company

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in