De korenaren kwamen terug op de jurken.

Vorig jaar showde Simon Porte Jacquemus – bekend om zijn idioot grote én kleine tassen en buitengewoon draagbare kleding – zijn collectie in een lavendelveld in Provence, de streek waar hij is geboren en getogen.

Voor zijn S/S 2021 L'Amour collectie bedacht hij een variatie op het thema en huurde een enorm veld met tarwe af in de buurt van Us, in de Vexinregio, op een uurtje rijden van Parijs. Aren vormden een belangrijk visueel thema voor zijn idool Coco Chanel en Jacquemus weet er zelf ook wel weg mee.

Article continues after the ad

Slechts honderd gasten waren uitgenodigd om te kunnen voldoen aan de regels rond afstand houden en zaten in het veld langs een 600 meter (!) lange houten catwalk waar de modellen overheen moesten zwikken "omdat ik het authentiek wilde houden, maar ook de meer romantische kant van het label wilde benadrukken," aldus Simon.  

Wat betreft de kleding: veel natuurtinten, maxi-jurken en wijde broeken en Jacquemus heeft zich uitgeleefde met (beha)handjes, kijk maar.

In wat nog eens onderstreept hoe krankzinnig het modecircus werkt, zijn de kleren nu al beschikbaar voor pre-orders op de Jacquemus website. Voor het geval je nu al weet wat je op 21 juli 2021 wilt dragen.

Foto's © Jacquemus  

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in