Haute couture tussen hemel en aarde. Letterlijk!

Earthrise, hoe zou je dat in mooi Nederlands vertalen? Als Rijzende Aarde? Het is de naam die Iris van Herpen heeft gegeven aan haar A/W 2021-2022 collectie.

Ze baseerde hem op de lancering van Apollo 8, het eerste bemande ruimteschip dat de dampkring verliet, reuze actueel gezien alle commerciële aanbieders van ruimtevluchten van dit moment.

Article continues after the ad

De astronauten van Apollo 8 waren de eerste mensen die de aarde zagen rijzen vanachter de horizon van de maan. In het oneindige donker van het heelal ziet onze planeet er met haar zeeën en wolken uit als een glanzende parel.

Als iemand in staat is zoiets wonderschoon te vertalen in ontwerpen, is het Nederlandse Iris van Herpen wel. Voor de presentatie van de A/W 2021-2022 collectie werkte ze samen met vrouwelijk wereldkampioen skydiven Domitille Kiger, om een idee te geven van de immense afmetingen van de ruimte.

De collectie telt 19 ontwerpen, zoals wel vaker bij Van Herpen geïnspireerd op de natuur, in de categorie Haute Couture 2.0. (met hier en daar de suggestie van een ruimte-nevel). 

En de beelden van Domitille in een wonderschone jurk tussen hemel en aarde? Adembenemend.

Foto's (c) Iris van Herpen / Siermond & Nicholas Fols, Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in