Signature shirts van de royal designer, díe wil je hebben.

Deens-Nederlandse ontwerper Claes Iversen ken je van de designs waarin Hare Majesteit nog wel eens opduikt. Hij ontwierp ook de trouwjurk van prinses Viktória Cservenyák, de vrouw van prins Jaime en hij leverde de jurk die Ilse de Lange droeg tijdens het Eurovisie Songfestival 2014.

Hij heeft een heel eigen stijl, met moderne silhouetten en vaak hele mooie details, zoals de gouden ringen die in zijn laatste collectie '79Au' de rode draad zijn. Geïnspireerd op die collectie is er nu een lijn signature T-shirts van zijn hand, die op veel verschillende manieren te dragen is.

Article continues after the ad

Alle T-shirts hebben een loose fit met ronde hals voorzien van rib detail en signature print, en zijn gemaakt van 100% organisch katoen (GOTS gecertificeerd). In totaal zijn er vijf verschillende versies met gouden eyelets, verkrijgbaar in vier verschillende kleuren: wit, karamel, olijfgroen en zwart. De bewerkingen zijn met de hand uitgevoerd in het atelier van Iversen. 

'Ik wilde graag mijn laatste couture collectie vertalen naar items die voor een breder publiek beschikbaar zijn," zegt Iversen. "Dit heeft geresulteerd in deze signature T-shirts met ringmotieven, die makkelijk en op verschillende manieren gecombineerd en gedragen kunnen worden.'

De shirts zijn verkrijgbaar in X BANK (Spuistraat 172, Amsterdam) en bij Claes Iversen Online. Verkoopprijzen variëren van 149 euro tot 299 euro voor een geborduurd exemplaar.

Foto's (c) Claes Iversen 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in