Denk qua stijl aan die van Grace Kelly in de jaren vijftig
Denk qua stijl aan die van Grace Kelly in de jaren vijftig

Nostalgische chic in de stijl van een Parisienne.

Vrouwen hadden in de jaren vijftig meestal niet veel kleren, maar wat ze droegen was simpel en chic. Effen kleuren die onderling te combineren waren en kledingstukken met een goede pasvorm en altijd een flatterende taille.

Article continues after the ad

Caroline Poiesz (50) houdt van deze verzorgde look, verkocht al labels in de stijl en experimenteerde zich – ze heeft een achtergrond als coupeuse – naar een eigen 'vintage inspired' collectie.

Nieuwe kokerrokken, jumpsuits, broekpakken en jurken met die mooie retro vibe uit de jaren veertig, vijftig en zestig, die toch nergens de indruk wekken van een kostuumafdeling te komen.

Het gaat meer richting Mad Men dan petticoats, hoewel Caroline tea dresses heeft waarin we onmiddellijk thee willen gaan drinken. 

Sympathiek is de maatvoering (van XS tot XXL) en met ook schoenen en accessoires (mooie handschoen, baretten die je onmiddellijk naar oktober doen verlangen) is het one-stop shopping.

Very Cherry (fair trade productie binnen Europa) vind je aan de Botersloot 64A, 3011 HJ Rotterdam (vlakbij de Markthal) en online.

Openingsfoto (c) Getty Images, andere foto's van Very Cherry

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in