Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Hoe het archief van Manolo Blahnik je 50+ look kan oppeppen

"Een feestje aan de voeten laat je meteen jonger lijken." Een paar mooie schoenen kunnen een leuke look ronduit fabulous maken, dat weet niet alleen Carrie Bradshaw. Met volmaakt gevoel voor timing nu zijn label weer volop in de belangstelling staat door And Just Like That, het vervolg op Sex and...

Hoe het archief van Manolo Blahnik je 50+ look kan oppeppen

"Een feestje aan de voeten laat je meteen jonger lijken."

Een paar mooie schoenen kunnen een leuke look ronduit fabulous maken, dat weet niet alleen Carrie Bradshaw.

Met volmaakt gevoel voor timing nu zijn label weer volop in de belangstelling staat door And Just Like That, het vervolg op Sex and the City, heeft Manolo Blahnik zijn archief online gezet.

In A New Way Of Walking vind je zijn eerste schetsen uit de jaren zeventig en verder een schatkamer aan stiletto's, slingbacks en sandalen. "Ik bestrijd dat mijn schoenen niet comfortabel zijn," zegt Blahnik. "Maar ik begrijp dat ze niet voor iedereen kunnen zijn. Toch zou ik vrouwen adviseren om werk van hun schoeisel te maken. Ze maken een look af en een feestje aan de voeten laat je meteen jonger lijken."

Nu zal zoals gezegd niet iedereen het zich kunnen veroorloven om Manolo's te kopen. En ook niet iedereen zal op hoge hakken willen lopen.

Maar toch is het leuk om even door dat archief te klikken, om wat inspiratie op te doen voor onder een jeans, een powerpak of een rok. Hierbij wat alternatieven om net even wat vrolijker mee door het leven te stappen!   

Trendy pied-de-poule slingbacks met een effen zwarte neus die je voeten kleiner laat lijken, Dune Londen € 120

Brede hak voor voldoende steun, maar toch een zwierige bovenkant, Van Haren € 25

De ballerina's van Butterfly Twists zijn supercomfortabel en toch fashionable € 37

De Ava pumps van L.K. Bennett zijn een leuke knipoog onder een strak pak € 350

Gouden slingback Van Haren € 25

Tamaris pumps met kettinkje € 70

Geen al te hoge hak, wel 'party!' aan de bovenkant: Joelle pumps van Phase Eight € 159

De Rosa van L.K. Bennett maken van een jeans een designerlook € 350

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in