Als je geschiedenis schrijft, moet je de geschiedenis kennen.

Kamala Harris (56) vergruizelde dit weekend een hardnekkig glazen plafond, toen bekend werd dat ze de eerste vrouwelijke vice-president van de Verenigde Staten zal worden én de eerste vrouw van kleur die vanaf 20 januari 2021 het op één-na-hoogste ambt in Amerika zal bekleden.

Over haar look voor haar speech was duidelijk even nagedacht. Normaal gesproken draagt Kamala vooral donkere kleuren, zodat haar lichte pak extra opviel. Het had een goede reden: wit is de kleur van de suffragettes en in 2020 is het precies honderd jaar geleden dat deze vrouwen ervoor zorgden dan Amerikaanse vrouwen stemrecht kregen.

Het was dan ook een visuele ode aan de vrouwelijke activisten die het pad voor haar geëffend hebben: "Vrouwen die gevochten hebben voor gelijkheid, vrijheid en gerechtigheid voor iedereen. Inclusief de zwarte vrouwen die te vaak over het hoofd worden gezien, maar die zo vaak bewijzen dat ze de ruggengraat van onze democratie vormen. Ik sta op hun schouders."

Article continues after the ad

Of de pussy bow van de Carolina Herrera look een knipoog was naar de beruchte vrouwonvriendelijke uitspraak van Donald Trump  is niet bekend, maar het kan niet worden uitgesloten. Stiekem hopen we het 😉  

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in