André Leon Talley, Ghislaine Nuytten en Gaspard Ulliel overleden.

De modewereld rouwt om drie bekende namen die onverwacht allemaal zijn overleden.

André Leon Talley

De bekendste is Amerikaanse modejournalist André Leon Talley (73) die meer dan veertig jaar zeer invloedrijk was in fashion. Talley was onder meer jarenlang creatief directeur bij het Amerikaanse modeblad Vogue en was vier seizoenen vast jurylid in America's Next Top Model.

In de mode-industrie wordt geschokt gereageerd op het overlijden van flamboyante Talley die niet zonder kasjmier dekentjes kon en wonderen kon verrichten met coupons en kwasten uit de gordijnwinkel.

Article continues after the ad

Ontwerper Diane von Furstenberg prijst Talley voor zijn "glamoureuze wijze" waarop hij naar de wereld keek. "Niemand was grootser en had meer soul dan jij."

Ghislaine Nuytten

Voormalig topmodel en presentatrice Ghislaine Nuytten is eveneens overleden. Ze werd 67 jaar.

Nuytten was het eerste Vlaamse internationale topmodel. Zij werkte onder andere voor ontwerpers als Giorgio Armani, Jean-Paul Gaultier en Gianni Versace.

Ze was ook een van de vaste modellen bij het modeblad Flair en presenteerde modeprogramma's zoals "Blikvanger" en "Look" op de openbare omroep. Nuytten overleed gisterenavond aan een hartstilstand, laat haar echtgenoot weten.

Volgens modejournaliste Veerle Windels was Nuytten erg belangrijk voor de Belgische mode. "Ze was veel meer dan een model. Ze was zeer voornaam en elegant, maar ook zeer intelligent. Ze heeft de hoogdagen meegemaakt, toen er op televisie nog veel aandacht was voor mode."

Gaspard Ulliel

En tenslotte is Franse acteur Gaspard Ulliel ons ontvallen na een skiongeval in het Franse departement Savoie. Dat meldt zijn familie. Hij werd amper 37 jaar.

Naast acteur was Ulliel ook model en het gezicht van het Franse merk Longchamp en het parfum Bleu de Chanel.

Door zijn rol als Yves Saint Laurent in de biopic over de legendarische ontwerper én zijn werk voor onder andere Chanel behoorde ook hij tot de fashion scene.

Foto's (c) Getty Images, ANP, Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in