Geef je fantasie ruim baan à la Rihanna
Geef je fantasie ruim baan à la Rihanna

High Fashion Twitter, kom er maar in!

Hoewel het logisch is dat het Met Gala dit jaar is afgelast, was het voor de liefhebbers van fashion wel een domper dat deze ode aan de mode van de agenda moest door de coronabeperkingen. Maar zoals je deze weken wel vaker ziet, hebben fashionista's daar een democratische oplossing voor gevonden.

'Van IRL naar URL!' is het motto van High Fashion Twitter (HFTwit), een online community die een alternatief gala organiseert dat niet In Real Live (IRL), maar online (URL) zal plaatshebben, op de eerste maandag in mei, waarop anders het echte Met Gala gehouden zou worden.

Article continues after the ad

"Gezien de angst en de stress die de uitbraak van COVID-19 veroorzaakt, geloven we dat het HFTwit Met Gala houden de juiste keuze is. Hopelijk zal het even een sprankje vreugde en eenheid aan onze gemeenschap bieden."

Voor het online event is een stel challenges gelanceerd. Virtuele deelnemers kunnen foto's delen van zichzelf in een outfit die ze dit jaar naar het Met Gala zouden hebben gedragen. Daarnaast kunnen ze meedoen aan een shoppen-uit-je-kast-challenge (lees ook even wat Nouveau's moderedacteur Anita daarover schrijft), een brand challenge en een illustratie showcase.

High Fashion Twitter wordt gevolgd door elke zichzelf respecterende moderedacteur ter wereld, het team van HF Twitter hoopt "dat fantasie superieur zat regeren en onpraktisch niet bestaat. Hou je van mode, deel dan je eigen unieke creatieve visie zonder de beperkingen van de echte wereld."

foto's (c) Getty Images, Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in