Van statement tot schoonheid: politici pakken uit. 

Het was helaas weer een sobere Prinsjesdag zonder rijtoer, koets en balkonmoment. Maar in de Grote Kerk in Den Haag en elders hielden vrouwelijke politici toch een leuke traditie hoog: die van de mooie hoeden. Een overzicht!

Esther Ouwehand rukte uit met een statementhoed van hout. 

Article continues after the ad

Voor demissionair minister van Infrastructuur en Waterstaat Barbara Visser dit flowy diadeem met bijbehorend kapsel - leuk dat er even werk van is gemaakt en het een op het ander is aangepast. 

Kamerlid Inge van Dijk bleek haar inner goth te hebben gechanneld met iets uit de Morticia Addams collectie dat wél mooi was gemaakt. 

En voor Sylvana Simons was het wrap 'n roll op haar eerste Prinsjesdag. 

Nog even de hele look, lekker bad-ass, hoor.

Fleur Agema had werk van haar krullen gemaakt. Qua hoed hebben we wel eens iets dollers van haar gezien... 

Attje Kuiken had het fenomeen origami omarmd qua hoofdtooi.

En Annemarie Jorritsma won de prijs voor Beste Slagschip met dit formidabele exemplaar.

Er waren typische Prinsjesdag 2021 problemen qua profilering. Hoed van Herma de Jong Hat Design en VVD Tweede Kamerlid Queeny Rajkowski huurde heel duurzaam haar jurk. 

Wij zijn ook trots op Lisa! 

Om nu als demissionair minister van Landbouw deze drol van een hoed op te zetten? Maakte Carola Schouten zich sterk voor een mestoverschot? We zullen het nooit weten... 

Anne Kuik daarentegen: beeldig en goed over nagedacht...

...en ook van Ockje Tellegen werden we best vrolijk! 

En er is iets voor te zeggen om de benen op zijn royals met de knieën naar elkaar zijwaarts te schuiven #AmyGroskampTenHave

En gelukkig hebben we Esther-Mirjam Sent voor toch nog een blikvanger...

...koos ook Liane den Haan voor rood...

...en kun je altijd op Lilianne Ploumen rekenen voor een verrassing: ze droeg een baret van een ontwerper die bij Lady Gaga op speeddial staat: vermoedelijk Irene Bussemaker.

Dilan Yesilgoz-Zegerius kon er ditmaal niet live bij zijn omdat het aantal plaatsen beperkt is, maar compenseerde dat met eerdere foto's: "Dus dit jaar volg ik het, net als de meesten van jullie, op tv 🧡 Ook leuk!"

Foto's (c) ANP 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in