Ook verkrijgbaar in tulpenoranje.

Wat ooit begon als een grap met Lelijke kersttruien is sinds 2017 een trend geworden: Ugly Fashion. Als in lompe schoenen, kleding die clasht en silhouetten die je op een zwangere zeekoe doen lijken. Een beetje fout, soms grappig, zelden op een klassieke manier flatterend, van die dingen.

Dat het met name onder jongere mensen aanslaat, heeft met de tijdgeest te maken. Wie zich wel onderscheiden, moet uit de bubbel van het perfecte plaatje stappen en voor je het weet loop je dan rond in een jurk met een scheve taille en sneakers die eruit zien als Hummers. Of een paar Haute Clogs, natuurlijk.

Article continues after the ad

Haute wat? Haute klompen, dus. Eén voordeel aan Ugly Fashion is namelijk dat het vaak heel comfortabel zit. Die combinatie met ultrahip inspireerde Sine & Cosine van Amsterdams ontwerpersduo Robert Pans en Felix Koopmans tot de herintroductie van de oer-Hollandse klomp. Unesco-erfgoed, lomp, uniseks, hipster? Check. Maar ditmaal niet gemaakt van hout, maar van leer.

De Haute Clog is vanaf eind maart verkrijgbaar in cow black (koeienzwart), milk white (melkwit) en tulip orange (tulpenoranje) in maten van 37 tot 44. De prijs heeft niets met het eenvoudige boerenleven te maken: de Hannes Clog in zwart en wit kost 380 euro, de oranje versie is 400 euro.

Het is niet bekend of de makers van Birkenstocks en Crocs al wakker liggen van de nieuwe aanwinst, maar voor wie tijdens de lockdowns hakken heeft afgezworen en daar voor geen goud bij wil terugkeren, lijkt het een comfortabel alternatief, dat weer eens wat anders is dan een sneaker.  

Foto's (c) Sine & Cosine 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in