Dít is de über-exclusieve Aria-collectie.

Als modelabels samenwerken, dan zit daar vaak logica achter. De stijl van een bekende designer in combinatie met het bereik van H&M bijvoorbeeld. Die van Gucci en Balenciaga lijkt er echter vooral eentje te zijn uit liefde voor couture en dat maakt 'm nu al historisch.

Gucci viert dit jaar haar eeuwfeest, het label is honderd jaar geleden opgericht door Guccio Gucci in Florence. Het Spaanse Balenciaga is iets ouder (opgericht in 1917 door Cristobal Baleciaga in San Sebastían), maar wel een tijdgenoot en een lotgenoot in luxe.

Article continues after the ad

Vandaag dus de Gucci x Balenciaga Aria-collectie, een ode aan de Greatest Hits van Gucci  (zoals het rood fluwelen pak)...

...en Balenciaga, met veel logo's en monogrammen.

Het Balenciaga-deel vind je terug in de meer architecturale stukken.

Gucci's creative director Alessandro Michele zegt: "Ik heb diverse tijdperken van Gucci geplunderd, zoals dat van Tom Ford en die gefuseerd met elementen van Damna Gvasalia's Balenciaga, als onderdeel van een hacking lab."

Aria bestaat uit 94 stukken, hieronder zie je een selectie.

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in