Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Groen is het nieuwe zwart!

Duurzaam is helemaal in fashion. Ooit wekte duurzame kleding visioenen op van vormeloze lappen jute, tegenwoordig heeft elke zichzelf respecterende Fashion Week een aparte groene loper voor labels die werken met oog voor mens en milieu. Om je een impressie te geven een selectie eco-fashion die st...

Groen is het nieuwe zwart!

Duurzaam is helemaal in fashion.

Ooit wekte duurzame kleding visioenen op van vormeloze lappen jute, tegenwoordig heeft elke zichzelf respecterende Fashion Week een aparte groene loper voor labels die werken met oog voor mens en milieu. Om je een impressie te geven een selectie eco-fashion die stijlvol, chic en helemaal van nu is.

Gebreide colour block jurk ( 70% Wol | 30% Polyamide, 100 % gerecycled), ook verkrijgbaar in petrol-antraciet (Loopalife.com € 169)

Duurzame Stella McCartney in zijde-jacquard, afgezet met kunstleer (Net-a-porter € 1295)

Vrolijke jumpsuit (er is ook een losse blouse en broek van) gemaakt van EcoVero, biologische  viscose. Het is volledig biodegradable en wordt gemaakt van gecontroleerd duurzaam hout. Het heeft de zachte, glanzende structuur van zijde en is een waar lichtgewicht, lees: supercomfy. Paar glitterpumps eronder en je bent klaar voor de feestdagen (Miss Green, € 160)

Mother of Pearl blouse van biologische zijde (Net-a-porter € 653)

Fairly Dressy maakte kleine oplages van biologisch katoen en de kleren zijn nog betaalbaar ook: deze 'true dots’ jurk was € 75 euro en is nu € 32,50

Mouwloze jumpsuit van satijn met een ingerimpeld halsboordje en rechte, wijde pijpen, deels gemaakt van gerecycled polyester (H&M Concious € 50).  

Stijlvol jack met capuchon van Ecoalf voorzien van capuchon, rits aan de voorkant, lange mouwen, zijzakken met ritssluiting, gewatteerd en gemaakt van 100% gerecycled polyester en nylon (Farfetch € 208)

De Kensington-jas van Burberry in econyl, gemaakt van visnetten en gerecycled plastic (My Theresa € 890)

Groene wrap blouse van duurzame zijde organza van Maggie Marilyn (Net-a-porter € 500)

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in