Sarah Jessica Parker, beschermvrouw van Glasual
Sarah Jessica Parker, beschermvrouw van Glasual

Geen tiara, wel een look waar je blij van wordt.

Opeens was ie er, de dresscode 'glasual', een samentrekking tussen 'glamour' en 'casual', bedacht door Britse moderedacteur Jess Cartner-Morley. Waar smart casual iets formeels aan een casual look geeft en casual chic meer naar netjes gaat...

... is glasual eerder iets wat een look extra leuk (vrolijk, stralend, blij-makend) maakt. Denk aan Sarah Jessica Parker in haar tutu van Sex and the City, maar dan íets minder theatraal.

Article continues after the ad

Plissérok in leerlook (Zara € 50)

Een look wordt glasual met een opvallende tas, bijvoorbeeld. Of een paar te beeldige schoenen waar je amper op kunt lopen. Of een leren rok die eigenlijk te kick-ass is voor op kantoor, maar met een sober truitje weer prima gaat.

Zó draag het:

Prada rok van zijde-georgette (Net-a-porter € 980)

Als je een rok in de kast hebt met veren, pailletten of franje, beschouw die dan niet per definitie als avondkleding, maar draag 'm gewoon naar je werk, met een simpele blouse erop.

Kaki broderie van Ganni met een forse strik (Matches Fashion € 179)

Kies per outfit één kledingstuk met iets groots: een grote print, een grote strik, een ruime cape, iets wat de verhoudingen een beetje verstoord.

Asymmetrische oorhangers, goudgeel met hout (Zara € 13)

Een simpele top kan binnen drie seconden glasual worden met een paar opvallende oorbellen.

Fluwelen blazer van Alice + Olivia afgezet met satijn (Net-a-porter € 535)

Een chic of opvallend jasje op een jeans: glasual!

Midi-rok van Anna Quan van tafzijde met diepe plooien (Moda Operandi € 138)

Glasual items behandel je als tabasco: een drupje is heerlijk en maakt het allemaal wat pittiger, teveel en je proeft verder niets meer. Doseren is álles!  

Foto's (c) Sarah Jessica Parker, Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in