Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Giambattista Valli mixt haute couture met prêt-à-porter

Helemaal van deze tijd, om twee collecties te mengen. De klassieke aanpak is haute couture en prêt-à-porter collecties strikt gescheiden te houden. De afgelopen twee jaar hebben dat tikje vastgeroeste idee aardig opgeschud. Saint Laurent doet al niet meer aan seizoenscollecties en ook andere luxe...

Giambattista Valli mixt haute couture met prêt-à-porter

Helemaal van deze tijd, om twee collecties te mengen.

De klassieke aanpak is haute couture en prêt-à-porter collecties strikt gescheiden te houden. De afgelopen twee jaar hebben dat tikje vastgeroeste idee aardig opgeschud. Saint Laurent doet al niet meer aan seizoenscollecties en ook andere luxe labels kiezen voor een andere, meer praktische invulling van hun aanbod.

Zo ook Giambattista Valli die zijn haute couture voor S/S 2022 tegelijk met de pre-fall 2022 collectie toonde in het Pavillon Vendome in Parijs, in de vorm van een film.

De aanpak was een béétje uit nood geboren, omdat inkopers huiverig waren om naar Frankrijk te komen en leden van zijn team massaal in quarantaine moesten, maar de oplossing beviel hem.

'We zijn inmiddels een statement huis dat alles aanbiedt," zegt hij. "Ik wilde de kijkers bij de hand nemen en ze alle verdiepingen van ons Maison laten zien."

"Of het nu een kaars is, een haute couture jurk of een T-shirt, we stoppen er dezelfde vakkennis en ervaring in. We zijn klein, we zijn geen Dior of Chanel.: 

"Iedereen kent elkaar, de studio's en ateliers zijn een open ruimte. Dat zorgt voor onderlinge conversaties."

In de collecties kwam het hele aanbod terug: baljurken met verrassende volumes, bouclé pakjes met een hoog Parisienne-gehalte en zomerse gevalletjes vol optimisme, die alvast dromen van een zomer waarin corona in welke variant dan ook geen hoofdrol meer speelt.  

Dit wordt een belangrijk thema voor de lente en zomer van 2022: applicaties die om je heen lijken te dansen. 

En ook dit hebben we in andere collecties gespot: pakken, rokken, tops en jasjes van stevig kant. 

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in