Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Genieten van 50 dames en hun tassen!

Wat zit er allemaal in jouw handtas? Je handtas, dat is je tweede thuis, toch? Je draagt erin mee waar je niet zonder kunt en negen van de tien keer zit er ook van alles in waar je best zonder kunt, maar wat je gewoon graag bij je hebt om sentimentele redenen (de Queen heeft altijd wat dierbare p...

Genieten van 50 dames en hun tassen!

Wat zit er allemaal in jouw handtas?

Je handtas, dat is je tweede thuis, toch? Je draagt erin mee waar je niet zonder kunt en negen van de tien keer zit er ook van alles in waar je best zonder kunt, maar wat je gewoon graag bij je hebt om sentimentele redenen (de Queen heeft altijd wat dierbare prullaria in haar beroemde zwarte handtas), of voor geval-van-je-weet-maar-nooit.

Mylo Freeman, bekend van haar meer dan 50 prachtige prentenboeken, waaronder de reeks over het prinsesje Arabella, stelt je in 'Over Dames en Tassen' vijftig inspirerende vrouwen van over de hele wereld aan je voor.

Van bekende namen als koningin Elizabeth II, Jane Birkin en Paris Hilton, tot de Zuid-Afrikaanse modeontwerper Palesa Mokubung, Hello Kitty-ontwerper Yuko Yamaguchi en journalist en avonturier Nellie Bly.

Voor elk van hen heeft de tas een andere betekenis: modeaccessoire, praktisch hulpmiddel, feministisch manifest. Maar hoe verschillend de vrouwen en hun tassen ook zijn, ze zijn stuk voor stuk uniek en eigenzinnig.

'De vorm vertelt ons iets over hoe ze graag gezien wordt, de inhoud over wie ze werkelijk is,' zegt Freeman.

Over Dames en Tassen van Mylo Freeman verschijnt op 25 november 2020 en kost € 23

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in