Niche haute couture van Spiros Stefanoudakis.

Dankzij de invallende dooi is het niet langer nodig je in zeventien lagen te wikkelen. En heb je misschien wel zin in een portie fashion. In dat geval stellen we graag de Blue Velvet collectie van Spiros Stefanoudakis aan je voor.

Article continues after the ad

Spiros, een Griekse designer die steeds meer internationaal begint door te breken. showde zijn haute couture tijdens Paris Couture Week en dat was voor hem voor het eerst.

Hij leverde een rijke fluwelen collectie af, die wel eens een tikje te warm zou kunnen zijn voor hoogzomer, maar in ieder geval prima geschikt is voor het vroege voorjaar.

Spiros zegt: ''Geen vrouw die niet nóg mooier wordt in fluweel." 

Stefanoudakis ontwerpt voor vrouwen die niet bang zijn voor een beetje sensualiteit. Niet voor niets noemde hij zijn collectie naar de film Blue Velvet (1986) met Isabella Rossellini.

Opvallend aan de collectie is het vrij donkere kleurenpalet voor een S/S collectie.

De combinatie voorjaar en pastels is een cliché volgens de ontwerper.

"De vrouw waar ik voor ontwerp maakt zelf wel uit of ze donkere of lichte kleuren draagt en komt daar uiteraard mee weg. Altijd."

 

 

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in