Fashionable ode aan de natuur!

Dromerige, romantische items die geïnspireerd zijn op de schoonheid van de natuur vormen de collectie Sandra Mansour x H&M. De ontwerpster uit Beiroet wordt geroemd om haar gedurfde designs waarin stuk voor stuk handgemaakte details verwerkt zitten waarmee ze een ode aan de natuur brengt.

Article continues after the ad

De collectie heeft van Mansour de naam ‘Fleur du Soleil’ gekregen vanwege haar fascinatie voor de zonnebloem en de manier waarop deze de zon van dag naar nacht volgt. Sandra Mansour x H&M is vanaf vandaag (6 augustus 2020)  verkrijgbaar in geselecteerde winkels en op HM.com.

Sandra Mansour startte haar label in 2010. De ontwerpster onderscheidt zich met haar oog voor detail en vakmanschap. Voor Sandra Mansour x H&M heeft ze zich, naast de schoonheid van de natuur, laten inspireren door vrouwelijke artiesten zoals Toyen, Dorothea Tanning, Lena Leclerq en Bibi Zogbé.

"De natuur was de belangrijkste inspiratiebron voor mijn samenwerking met H&M," zegt Mansour. "In het bijzonder de zonnebloem, waarin ik een levenscyclus terugzie, en de afhankelijkheid van zon en licht. Voor de stoffen die ik heb gebruikt heb ik me laten inspireren door poëzie en schilders. Deze Fleur du Soleil-collectie staat voor mij voor een boodschap van hoop, iets wat we nu zo hard nodig hebben."

Nederlandse Oumayma El Boumeshouli, art director, stylist en content creator, is een groot liefhebber van Sandra Mansour en creëerde speciaal voor deze collectie bijzondere foto’s.

"Vanaf het eerste moment dat ik Sandra's ontwerpen zag, viel ik gelijk voor de vrouwelijke silhouetten en fijne stoffen.

We vinden beiden onze inspiratie in de natuur, het Arabische landschap en kunst. Vanwege haar drive en visie is ze voor mij een echte inspiratiebron en het creëren van deze beelden voelde als een droomproject.

"Met mijn beelden heb ik twee werelden samengebracht, zoals ook is gedaan bij de samenwerking tussen Sandra Mansour en H&M", zegt Oumayma El Boumeshouli.

Wat kun je verwachten? Denk aan vrouwelijke silhouetten en gelaagde ruches, samen met opvallende details in een aards kleurenpalet van grijs, ivoor en zwart.

De motieven van onder andere zonnebloemen verrijken de fijne, sierlijke stoffen en benadrukken het vakmanschap en oog voor bijzondere details.

Foto's (c) H&M

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in