Met een beetje hulp kan iedereen het geluk vinden.

Zin in een film waar je blij van wordt? Vanaf vandaag draait Haute Couture in de bioscopen, over de wereld achter de schermen van grote modelabels, grote dromen en grootse ontwerpen.

Haute Couture draait om Esther (Nathalie Baye), die werkt aan haar laatste collectie bij Dior voordat ze met pensioen wordt gestuurd. Op een dag wordt haar tas gestolen door de 20-jarige Jade (Lyna Khoudri), die haar dagen verveeld doorbrengt in de buitenwijken van Parijs.

Article continues after the ad

Als Jade de inhoud van de tas ziet, krijgt ze spijt en besluit de tas terug te brengen. Esther grijpt de kans om haar aanstaande pensioen te vergeten en neemt Jade onder haar vleugels.

Ze ziet in haar de kans om haar vaardigheden door te geven, het ambacht van het kleermaken, haar enige échte rijkdom, want Jade is volgens haar een veelbelovend talent die een toekomst verdient. Zo geeft Esther Jade la beauté du geste, een manier om verder te reiken dan zichzelf.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in