Hoe geef je je kleding een langer leven?

Kleding? Je kunt niet zonder, maar steeds meer mensen zijn zich ervan bewust dat de kledingindustrie ontzettend vervuilend is. De tentoonstelling Long Live Fashion laat zien hoe het duurzamer kan! 

De 5 R'en

Refuse, Reduce, Reuse, Repair en Recycle. Dat zijn de 5 R'en van duurzaamheid met als doel zo min mogelijk afval te produceren. Bij 'Long Live Fashion' worden ze toegepast op de kleding- en mode-industrie.

Article continues after the ad

Hoe geven we onze kleding een langer leven? Hoe kunnen we repareren en hergebruiken? En hoe ziet duurzame couture eruit?

In ‘Long Live Fashion!’ ontdek je hoeveel grondstoffen er in kleding verwerkt zijn. En je ziet hoe pre-loved textiel tot nieuwe mode wordt getransformeerd én kan je daar zelf mee aan de slag in de Microfactory.

Duurzaam design

Als een viering van duurzame mode geeft ‘Long Live Fashion!’ uiteraard ook een podium aan gevestigd en opkomend modetalent dat post-consumer en post-industrial textiel transformeert tot couture of streetwear.

Zo zijn de beeldschone couturestukken La Fée Volante en La Robe Peinture à Franges te zien uit de couturecollectie SS 2021 van Ronald van der Kemp (RVDK).

Duran Lantink prikkelt de verbeelding met zijn letterlijk schitterende Oscient Otiose Dress, uit zijn unieke collectie Springsummerautumnwinter 2021. Met deze collectie gooit hij de reguliere seizoenen van de modewereld overhoop en introduceert Lantink een ongebruikelijk lang modeseizoen.

Verder zijn fraaie outfits te bewonderen van Bethany Williams uit haar collectie No Recourse to Public Funds, naast ook duurzame modecreaties van 2021 International Woolmark Prize-winnaar Matty Bovan.

Meer informatie en ticket: Textielmuseum Tilburg

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in