De allereerste Birkin van Jane is er te zien!

Laten we eerlijk zijn: een fijne handtas is een tweede huis met daarin alles wat een vrouw onderweg ook maar nodig kan hebben.

En je allereerste écht mooie tas (vermoedelijk was ie wat neutraler dan de Lait de Coco die Karl Lagerfeld in 2014 voor Chanel ontwierp) vergeet je nooit: het is een teken van volwassenheid, stijl en in het gezelschap van kenners ook meteen je visitekaartje.

Article continues after the ad

Het Victoria & Albert Museum in Londen heeft dat goed begrepen en wijdt daarom vanaf 21 november 2020 een complete tentoonstelling aan It Bags. Te zien zijn onder andere de eerste Hermès Birkin van Jane Birkin (openingsfoto) en de tas waarmee Grace Kelly Hollywood verliet om aan een leven als prinses van Monaco te beginnen. 

...en Mulberry tassen die groot zijn gemaakt door Kate Moss (de Bayswater uit 2003!)...

...en Alexa Chung (die in 2010 haar eigen tas kreeg: de Mulberry Alexa). In totaal zijn er zo'n 300 handtassen te zien in Bags: Inside Out.

Ook te zien: de grote fluwelen buidel waarin de zilveren matrix van Elizabeth I Grote Zegel van Engeland werd bewaard, een zak waarin in WOII het gasmasker van koningin Mary zat...

...en de Fendi 'baguette' die in Parijs van Sarah Jessica Parker werd gestolen in een van de beroemdste scènes in Sex and the City. De expo heeft nog geen einddatum gekregen en zal door de coronabeperkingen tot ver in 2021 te zien zijn.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in