Uniqlo gaat voor simpel, functioneel en… vrij.

Kun je ook bijna geen huispak meer zien? Nu met het vooruitzicht op wat meer vrijheid, evenredig aan de vaccinatiegraad, de kans op een iets meer open maatschappij toeneemt, heeft de SS 2021 collectie van Uniqlo vast wel iets van je gading te bieden.

Article continues after the ad

De collectie, ontworpen door artistiek directeur Christophe Lemaire in Parijs, markeert het 10e seizoen van Uniqlo U en bestaat uit kwaliteits-essentials die een gevoel van vrijheid na een lange winter binnenshuis uitstralen.

Aardetinten gemixt met felle kleuren staan voor de doorstart van de natuur. De ontwerpen zijn eenvoudig: het nieuwe normaal vraagt om simplistische kleding met de focus op functionaliteit.

Denk aan minimalistische silhouetten en easy-care materiaalgebruik. De lichte, luchtige weefsels zijn gemaakt van viscose en katoen-polyester. Het semi-transparante overhemd komt terug, uitgevoerd in klassieke mannelijke strepen. 

De glanzende rayon tuniek en jurken geven een fluïde gevoel en laten zachte kleuren zien. Een rok uitgewerkt in katoen loopt uit in een nieuw A-lijn silhouet terwijl de jassen een korte fit hebben zodat deze makkelijk op de fiets gedragen kunnen worden, hoe heerlijk Hollands is dat?

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in