Deze Hermès Birkin kost 117.000 euro
Deze Hermès Birkin kost 117.000 euro

's Werelds meest begeerde tas is een goede belegging.

De iconische Birkin van Hermès is niet zomaar een tas. Hij is spraakmakend, niet alleen vanwege het superieure vakwerk dat erin gaat zitten, maar ook om het duizelingwekkende prijskaartje: het instapmodel is nog altijd zo'n 12.000 euro.

Hermès weigert het aantal Birkin-tassen dat wordt gemaakt vrij te geven en beperkt de aanvoer voor een select groepje klanten, waardoor de tas altijd de meest begeerde tas ter wereld is gebleven, compleet met wachtlijst. Deze foto is genomen in de Maroquinerie de la Tardoire in Montbron, het atelier waar ze worden gemaakt. 

Article continues after the ad

Een recente studie wijst uit dat een Birkin tas daarom een betere investering is dan aandelen of goud. Elk jaar wordt een (onbeschadigde) tas gemiddeld 14,2 procent meer waard. In juni werd het duurste exemplaar ooit geveild: een anonieme koper in Hong Kong betaalde meer dan 280.000 euro voor een Birkin.

Foto's © ANP, Shutterstock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in