Eentje eert een Hollywoodster, de ander is voor…

Designer Donatella Versace heeft de laatste maanden van de Italiaanse lockdown goed besteed. Om te beginnen ontwierp ze een nieuwe S/S 2022 collectie die een eerbetoon is aan de glamoureuze, sexy Miami-stijl van muze Jennifer Lopez.

Opvallend voor Donatella, die nogal van nauwsluitend houdt, waren de grappen en grollen met sjaals en foulards als headwear, inzetten en flodderitems.

Heel teleurstellend was dat er vrijwel geen sprake was van body diversity op de catwalk: tussen vele zeer slanke modellen...

Article continues after the ad

...liep slechts één collega met meer menselijke rondingen (die ze in haar tweede ronde moest verstoppen in een borderline burka-look).

Wel weer verrukkelijk: schattige korfjes en koffertjes als handtas. Trend is je wat grotere handtas een paar kleine tasjes te geven, iets wat we ook zien bij andere luxe merken.

Ster van de show: Naomi Campbell in een roze pak met een oranje top.

Fendace!

Een ander project van Donatella was het uitwisselingsprogramma met Fendi. Zij ontwierp een collectie voor hen, Fendi's creative director Kim Jones deed hetzelfde voor Versace. "Het is geen samenwerking," benadrukt Donatella. "Maar een creatieve dialoog die voortkomt uit vriendschap en respect tussen twee ontwerpers."

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in