Acropolis? Atlantis? Medusa was overal!

Donatella Versace heeft zich voor S/S 2021 laten inspireren door all things Greek. Uitgangspunt: de Acropolis van Athene...

... die een hoofdrol speelt in het verhaal van de mythologische Medusa..

Article continues after the ad

... prominent aanwezig in het logo van Versace.

Medusa was een mooie dame die uit Athene werd verbannen door jaloerse Athena. Voor Medusa was de Acropolis geen plek die haar verwelkomde, maar juist eentje waar ze weg wilde. Om te kunnen regeren 'met kracht en zelfvertrouwen' reisde ze volgens het verhaal dat Donatella om haar nieuwe collectie spon naar een nieuwe bestemming: Versacepolis.

Het leidde tot een collectie met veel zeesterren en andere verwijzingen naar de oceaan, alsof Medusa een duik nam tussen het koraal, de vissen en surrealistische waterwezens. De modellen hadden dan ook een wetlook als kapsel en Donatella had voor het eerst ook een paar modellen met een wat grotere maat gecast.

"Deze collectie heeft een optimistische ziel," zegt Donatella. "Dit zijn kleren voor dromers en voor positieve denkers." En voor liefhebbers van vrolijke handtassen.

Resultaat? Flamboyante, onweerstaanbare kleuren, sexy silhouetten...

... zomen die golfden als golven en eb en vloed en de icononische Trésor de la Mer print van Versace in een nieuwe versie.

"Ik wil dat onze Medusa met opgeheven hoofd de toekomst tegemoet loopt," aldus Donatella. "En het nieuwe normaal met optimisme omarmt."  Hieronder een selectie uit de S/S 2021 collectie.

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in