Erdem S/S 2021
Erdem S/S 2021

Met een of twee van deze items ben je up-to-date!

De coronapandemie mag dan aan een exit-strategie werken, de modewereld speelt dit seizoen nog op zeker met laagjes en lengtes die zowel zwier geven als dekking – het is casual met een beetje glamour, ofwel glasual.  

Article continues after the ad

Het wordt een wat… voorzichtig fashionseizoen, maar het goede nieuws is dat de looks die van het huispak overstijgen. Mocht je ergens in willen investeren, dan zijn dit key pieces om je look helemaal van nu te maken.   

1 Regency lijnen

Geef de schuld maar aan Bridgerton, maar die hoge taille is momenteel overal. Denk pofmouwtjes, denk linten, denk roklengte van maxi tot onder de knie, maar ook: stevige boots, plateauzolen of sneakers eronder, om het wat minder braaf te maken.

2 Brede haarband

Al twee jaar een hit en nog altijd niet weg te denken. Perfect om Coupe Ravage mee in toom te houden en uitgroei mee uit beeld te houden, blikvanger tijdens het zoomen en bij babypresentaties zoals die van prinses Eugenie. De band links is van House of Lafayette,

3 Housecoat

Het is geen peignoir, maar ook weer niet echt een jas voor buiten: een lange, ruime kamerjas of huisjas.

Vroeger droegen welgestelde dames en heren ze thuis als ze geen bezoek verwachten (het was het 19de eeuwse equivalent van het huispak) nu is het een gewild item om een casual look mee op te glammen. Kies je er een van vrij dunne stof, zoals deze van Chloe, dan kun je hem ook als jurk dragen, met een opvallende riem erover.

4 Oversized shirt

Coronakilo's? Je ziet er niets van in een oversized blouse. Draag 'm als shacket, als mini-jurk of als bescheiden tent, als het maar wijd is. En met wijd bedoelen we: minimaal drie maten te groot: links Valentino, rechts Maison Margiela.

5 Sjaalkraag

De pussy bow kan nog altijd, maar evolueert naar een iets minder aanwezige sjaalkraag om bij het videobellen chic in beeld te komen. Links Petar Petrov, rechts Roksanda. Kun je er iets mee?

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in