Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Dit Elsa Schiaparelli retrospectief wil je zien!

Voor de liefhebbers van haute couture en Parijs. Het hot pink van deze zomer – Valentino bracht er een complete collectie in uit – zou nooit zo populair zijn geworden zonder Elsa Schiaparelli, die de naam bedacht en de kleur fashionable maakte in haar soms surrealistische ontwerpen, die soms haas...

Dit Elsa Schiaparelli retrospectief wil je zien!

Voor de liefhebbers van haute couture en Parijs.

Het hot pink van deze zomer – Valentino bracht er een complete collectie in uit – zou nooit zo populair zijn geworden zonder Elsa Schiaparelli, die de naam bedacht en de kleur fashionable maakte in haar soms surrealistische ontwerpen, die soms haast meer kunst dan fashion waren.

In het Musée des Arts Décoratifs in Parijs is vanaf 6 juli 2022 tot 22 januari 2023 het retrospectief 'Shocking: The Surreal World of Elsa Schiaparelli' te zien. Haar ontwerpen worden hier getoond naast verwant werk van Salvador Dali, Jean-Michel Frank, Meret Oppenheim en Alberto Giacometti Daarnaast zijn haar originele schetsen te zien.

Elsa was een powervrouw en visionair, aan de ene kant lid van de avant-garde, aan de andere kant iemand die met huiselijke toewijding naden kon lostornen om ze nóg netter weer dicht te naaien.

Ze was ook eeuwig nieuwsgierig, met een moderne kijk op de wereld en het soort esprit dat bij Parijs op haar chicste hoort. Mocht je zin hebben in een citytrip en houden van mode, dan is vanaf 6 juli een bezoek aan het Musée des Arts Décoratifs beslist de moeite waard.

Foto's (c) Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in