Helma Lodders van de VVD wint de Battle of the Looks.

Er waren statement-outfits en HM gooide er zuinig een verfje tegenaan, maar de Prinsjesdag Battle of the Looks is toch echt gewonnen door Helma Lodders (52).

Article continues after the ad

(c) Helma Lodders / FB

Ze is al tien jaar Tweede Kamerlid voor de VVD en durfde het gewoon: knalroze combineren met turkoois.

Foto's van haar roze met blauwgroene look – het handvat van haar tasje kwam terug op haar hoed, zo slim van haar om het hoog op de hand te dragen – zijn het meest gedownload bij de fotopersbureaus. Check ook even de mouwen van de jurk, met die rij mooie knoopjes. 

Het was dan ook de vrolijkste look, op misschien het zonnige Claesje van HM na. Maar tegelijk ook eenvoudig, zoals door hogerhand verzocht was: geen wagenwiel, maar een compacte hoed en geen bling, maar goed gekozen statementsieraden, waarvan de oorhangers prachtig overliepen in de ketting.

(c) Helma Lodders / FB

De look kon zelfs bij de Volkskrant een glimlach opwekken: 'Is it a bird? Is it a plane? Is it a Thunderbird? Of een excentrieke tante van Lady Penelope? Neen! Het is, in doeltreffende vermomming, VVD-Kamerlid Helma Lodders, die een staaltje ver doorgevoerde K3-styling tentoonspreidde.'

(c) Helma Lodders / FB

Een béétje jammer dat Helma niet ook even een matching mondkapje had laten maken...

...maar toch – heerlijk om een politica te treffen die besefte dat die heel grote sombere kerk wel een pop of pink kon gebruiken. Kudos!

Foto's (c) Brunopress, ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in