Geen publiek, wel een liveshow vol passie.

Leverde Maria Grazia Chiuri deze maand al een prachtig couture sprookje af, de presentatie van Dior Cruise 2021 deed er niet voor onder. De kleding werd getoond tijdens een liveshow zonder publiek op het Piazza del Duomo in Lecce, een historisch stadje in Puglia.

Daar speelde zich een 'festa di piazza' af met een gepassioneerde plaatselijke theatergroep en dito orkest waar de modellen stoïcijns doorheen liepen.

Article continues after the ad

De 90 looks waren comfortabel – overgooiers en wijde jurken...

...die desgewenst met een leren korset kunnen worden gedragen, handgebreide truien, platte schoenen en rokken met dikke franjes. En de nederige zakdoek als hoofdbedekking wordt het helemaal, als het aan Dior ligt. Een impressie: 

Zoals gebruikelijk bij de Cruise collectie was er veel gebruik gemaakt van lokale tradities en talenten. Marinella Senatore was het brein achter het verlichte décor.

Marilena Sparacsi was verantwoordelijk voor het bijzondere tombolo borduurwerk op een van de jurken. En de geweven stukken kwamen van Le Constantine Foundation, een stichting van zussen Giulia en Lucia Starace die willen voorkomen dat deze vorm van textiel ontwerpen uitsterft.

Foto''s (c) Maison Dior

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in