Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Dior valt terug op retro in onrustige tijden

Alle savoir-faire van haute couture in een schitterende collectie.   Maria Grazia Chiuri opende de haute couture collectie van Dior voor A/W 2022 in wit en ecru beige en havermout en voerde look voor look kleuren toe. Het geheel vormde een puntgave collectie in rijke stoffen, soepel vallende rokk...

Dior valt terug op retro in onrustige tijden

Alle savoir-faire van haute couture in een schitterende collectie.  

Maria Grazia Chiuri opende de haute couture collectie van Dior voor A/W 2022 in wit en ecru beige en havermout en voerde look voor look kleuren toe. Het geheel vormde een puntgave collectie in rijke stoffen, soepel vallende rokken en jassen en vooral: schitterend borduurwerk.

Het belangrijkste motief, de boom des levens, komt in culturen wereldwijd voort en staat voor wedergeboorte en vernieuwing. Het borduurwerk kent veel folklore-elementen, vakmanschap dat grenzen overstijgt', aldus Chiuri die glitter uit de weg ging en benadrukte dat het 'moeilijke tijden zijn, waarin de folksy motieven 'mystique kwaliteit' kunnen hebben.

Op het filmpje is niet goed te zien hoeveel details en handwerk er in deze ontwerpen zit, van smokwerk en handgemaakte kant (naadloze guipure!) tot fijne gekleurde draadjes die nog een extraatje toevoegen.

Wat kun jij ermee?

Het iconische Bar-jasje (dit seizoen zonder revers, maar hooggesloten) doet het nog altijd goed. Mocht je ergens een exemplaar of een ander getailleerd jasje aantreffen dat erop lijkt, sla toe.

Je mag er deze winter uitzien alsof je in een kostuumdrama speelt: lange rokken, zedige tops. De bef is de opvolger van de Peter Pankraag.

Afgaand op het borduurwerk dat op de eerste dag van Couture Week ook elders opdook: mocht je een jas met wandkleed- of gobelinvibes tegenkomen, dan is dat een fashionable investering in de winter.  

En als je niet opknapt van al dat beige: dit is het rood en blauw van Dior voor de winter.

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in