Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Dior levert een collectie voor Tinkerbell 2.0

Niet altijd lief of een lachebekje, helemaal van nu. Zoals Maria Grazia Chiuri van Dior het voor Paris Couture Week nog zocht in de mysteries van de Tarot, zo koos ze voor de A/W 21-22 prêt-à-porter Disturbing Beauty collectie sprookjes als thema. Roodkapje kwam heel fashionable langs… …de roos v...

Dior levert een collectie voor Tinkerbell 2.0

Niet altijd lief of een lachebekje, helemaal van nu.

Zoals Maria Grazia Chiuri van Dior het voor Paris Couture Week nog zocht in de mysteries van de Tarot, zo koos ze voor de A/W 21-22 prêt-à-porter Disturbing Beauty collectie sprookjes als thema.

Roodkapje kwam heel fashionable langs…

…de roos van Belle en het Beest kreeg een rol…

…en er was genoeg kant en broderie om meerdere prinsessen mee te kleden (love de parelkraagjes!).  

Muze van al dit moois was 'Dark Tinkerbell', het pittige feetje uit Peter Pan, die zowel aardig en goed als boos en jaloers kan zijn, en daarmee zo'n beetje het eerste gelaagde sprookjesfiguur was.

'Dark Tinkerbell is een nieuw modern vrouwelijk archetype,' zegt Chiuri over de collectie voor vrouwen van nu. 'Charmant en ondraaglijk, betoverend en een heks, ad rem, maar manipulatief.

De personages in de show zijn klaar om te doden of gedood te worden, klaar om te verraden, klaar om te lijden en leed toe te brengen. Daarom is de laatste look de Hartenkoningin."

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in