Van Linda Evangelista naar hét nieuwe mode-icoon Zendaya.

Januari is nog maar net begonnen of we hebben al een groots en meeslepend modemoment gespot: actrice Zendaya in vintage Valentino bij de première van haar HBO-serie Euphoria. Niet alleen staat de zwart-witte japon haar ongelooflijk mooi, het blijkt ook nog eens een modestuk met een enorme geschiedenis.

De jurk komt uit de voorjaarscollectie van 1992 en werd op de rode loper destijds famously gedragen door supermodel Linda Evangelista, die vorig jaar zelf in het nieuws kwam met schokkend nieuws waarom we haar al een tijd niet gezien hebben.

Article continues after the ad

De Valentino zal haar doen terugdenken aan betere tijden, al zal dat voor Zendaya niet helemaal gelden: de actrice, 25, was nog niet geboren toen Evangelista er voor het eerst in over de catwalk schreed.

Evangelista in dé jurk met Valentino, Claudia Schiffer en onze eigen Karen Mulder, in 1992

Gelukkig heeft ze wél een passie voor mode én een zeer bekwame stylist. Law Roach heet hij, en hij heeft volgens mode-insiders een bijna ongeëvenaarde modekennis en een even zo groot archief tot zijn beschikking.

Wij kijken nu al uit naar wat Zendaya en Law in modejaar 2022 nog meer gaan laten zien. 

Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in