Dutch Sustainable Fashion Week wordt steeds interessanter! 

De 6 genomineerden voor de Moving Fashion Forward Award (voorheen bekend als de Green Fashion Talent Award) zijn bekend.

Tijdens de Dutch Sustainable Fashion Week wordt het meest vooruitstrevende, innovatieve en creatieve duurzame fashionlabel bekroond. Hierbij wordt gekeken naar baanbrekende merken en de impact die ze met hun merk maken op de transitie binnen de mode-industrie en de verduurzaming van de maatschappij. Dit zijn de genomineerden.

Armed Angels

Een van de meest toonaangevende duurzame merken in Europa, die er in slagen commercie en duurzaamheid in een adem te noemen.

Article continues after the ad

Zij laten zien dat duurzaamheid niet per se betekent dat je je alleen kan bewegen in het hogere prijssegment, maar dat je ook een jonge doelgroep kunt aanspreken.

Dear Denier

Panty’s zijn een van de meest vervuilende kledingstukken. Zij worden maar kort gedragen, voordat er een ladder in komt, en gemaakt op oliebasis. Dear Denier is Scandinavisch design op zijn best.

Esthetisch en functioneel minimalisme wordt gecombineerd met state-of-the-art productie in duurzame fabrieken in Italië. Zij maken gebruik van duurzame materialen zoals gerecycled nylon en elastaan, gerecyclede wil, traceerbare natuurlijke vezels en zelfs restanten van productie van andere bedrijven.

Lanius

Lanius is, net als Armed Angels, een van de toonaangevende duurzame labels in Europa.

Ze groeien de laatste jaren hard omdat zij het samenspel van eerlijke productie, duurzame materialen en het weerspiegelen van de laatste trends, als geen ander weten neer te zetten. Een prachtig voorbeeld hoe fashion en duurzaamheid hand in hand gaan.

Maium

Maium slaagt erin om functionaliteit en duurzaamheid met elkaar te verweven. Zij produceren regenjassen, waarbij al het materiaal van gerecyclede herkomst is.

Ze zijn innovatief en voortdurend op zoek naar duurzame alternatieven. Ook produceren zij geen overstock en propageren zij geen uitverkoop.

Mercer Amsterdam

Amsterdam-based sneaker merk Mercer richt zich op duurzame innovatie, en streven ernaar om voorop te lopen als het duurzame ontwikkelingen betreft. Zo waren zij de eerste die drie jaar geleden een volledige vegan sneaker van ananasleer brachten.

Ze hebben niet stilgestaan en inmiddels sneakers van wijnleer en cactusleer ontwikkeld. Zij laten zien dat de gebruikelijke materialen vervangen worden door vele vegan en duurzame alternatieven.

Thinking Mu

Thinking Mu inspireert velen door de innovatieve projecten die zij starten.

Zij noemen zichzelf geen kledingmerk, maar een duurzaam kledingproject met als doel om bij te dragen aan een ‘slower’, bewuster consumptie systeem met een positieve impact op de samenleving.

Wie gaat er winnen?

De Dutch Sustainable Fashion Week vindt plaats van 23 t/m 29 september. De organisatie maakt de winnaar van de Moving Fashion Forward Award bekend tijdens de Business Dag op maandag 27 september. De winnaar ontvangt een brand promotion pakket t.w.v. 5000 euro en een editorial in het Fairbee Magazine t.w.v. 2000 euro.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in