Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Demi Moore (59) levert flatterende badmodecollectie af

'Geen vrouw wil eruit zien als een matrone.' Bij veel capsule collecties waar een celeb bij betrokken is kun je je afvragen of iemand erop zit te wachten. Bij de badmode van Demi Moore (59) voor Andie gaan we echter toch even rechtop zitten. "Het ging me niet om sexy gevonden worden, maar om je s...

Demi Moore (59) levert flatterende badmodecollectie af

'Geen vrouw wil eruit zien als een matrone.'

Bij veel capsule collecties waar een celeb bij betrokken is kun je je afvragen of iemand erop zit te wachten. Bij de badmode van Demi Moore (59) voor Andie gaan we echter toch even rechtop zitten.

"Het ging me niet om sexy gevonden worden, maar om je sexy voelen," zegt Moore. "Vrouwen kunnen onzeker zijn over bepaalde zones, ik wilde badkleding waarin je lekker kunt zwemmen, maar waarin je ook op je gemak kunt rondlopen. Ook met een grotere maat, alles gaat tot en met 56."

Sommige ontwerpen bevatten extra versteviging voor wie dat wil, maar ook zonder is de snit al flatterend, al zou dat wel meer overtuigen als de badpakken ook getoond zouden worden op vrouwen met wat meer rondingen dan Moore.

Demi biecht op dat ze zelf "tussen de 400 en 500 bikini's en badpakken bezit", waaronder een aantal vintage ontwerpen, die als inspiratie hebben gediend voor de nieuwe collectie.

"Het lijkt soms alsof ontwerpers vroeger veel meer rekening hielden met wat vrouwen prettig vinden," zegt ze. "Je wilt niet de hele tijd je bikinibroek naar beneden willen trekken of een touwtje moeten opgraven, maar je wilt er ook niet uitzien als een matrone. We moeten echt af van het idee dat je minder begeerlijk bent naarmate je ouder wordt."

Demi Moore x Andie shipt op Nederland

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in