Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De nieuwe collectie van stylist Lonneke Nooteboom is er!

Allemaal te dragen volgens de Lonneke Methode – hándig. Wegens succes geprolongeerd: de samenwerking tussen celebrity styliste en personal shopper Lonneke Nooteboom en fashion label Shoeby. Morgen hangt de nieuwe gezamenlijke collectie in de winkel, met allemaal 'key pieces' om De Lonneke Methode...

De nieuwe collectie van stylist Lonneke Nooteboom is er!

Allemaal te dragen volgens de Lonneke Methode – hándig.

Wegens succes geprolongeerd: de samenwerking tussen celebrity styliste en personal shopper Lonneke Nooteboom en fashion label Shoeby.

Morgen hangt de nieuwe gezamenlijke collectie in de winkel, met allemaal 'key pieces' om De Lonneke Methode mee toe te passen. Die is inmiddels een begrip geworden om­dat het alle vrouwen helpt binnen één minuut de perfecte outfit samen te stellen.

"Mijn eigen blouses collectie van afgelopen na­jaar was een langgekoesterde wens. Dat het zo’n geweldig succes bleek, daar durfde ik enkel van te dromen", aldus Lonneke. Haar nieuwe voor­jaarscollectie is – net als voorgaande collecties – zoals gezegd op de beproefde ‘Lonneke Metho­de’: kies elke dag één keypiece die je outfit laat shinen, en style de rest af met de basics uit je kast. Meer dan een simpel wit T-shirt, oversized blazer en een stoere jeans heb je niet nodig.

Veelzijdige collectie

"De blouses, inclusief geliefde ‘wauw-mouw’, mochten natuurlijk niet ontbreken in deze collectie: het is en blijft tenslotte mijn favoriete kledingstuk", zegt Lonneke.

Toch weerhield dat de styliste er niet van om naast drie kleurrij­ke blouses haar nieuwste collectie aan te vullen...

...met een elegante roze rok waarmee je gega­randeerd opvalt, twee eigentijdse jasjes...

...en een lange kimonojas: de essential van dit seizoen. "In het voorjaar heb je te maken met wisselend weer. Als je dan toch een jasje mee moet ne­men naar het terras omdat het ’s avonds afkoelt, kan het maar beter de eyecatcher van je outfit zijn."

Verrassende prints

Ook voor deze collectie lieten we ons opnieuw inspireren door India. "De levendige prints voor de blouses heb ik samen met Indiase designers getekend", vertelt Lonneke.

"Door bloemen­prints te combineren met grafische elementen ontstaat een prachtig contrast. Dat zie je bij­voorbeeld terug in de print van de Embroidery Blouse en in de tapes van de Embro Kimono."

Het door Shoeby en Lonneke samen ontworpen patroon van de Padded Jacket werd al in een eerdere Lonneke collectie toegepast. "Door de originele print te vergroten, om te kleuren en te combineren met toffe tapes, krijgt de jas een uniek karakter. Daarbij creëer je met de bijbe­horende belt een waanzinnige taille."

Black Velvet met goud

Het Velvet Jacket is het pronkstuk van de col­lectie, en tevens Lonnekes favoriet. "Waarom zou je het combineren van zwart velvet en gou­den borduursels beperken tot de kerstdagen?" vraagt ze zich af.

"Als je het mij vraagt kun je dit jasje het hele jaar door dragen, bij iedere gelegenheid. Combineer dit droomjasje JUIST met een stoere jeans of een leren broek en draag er een wit basic T-shirt onder! Een leuk detail: in de borduursels herken je het grafi­sche patroon van de Printed Blouse. Het Velvet Jacket is gemaakt van katoen velvet en gevoerd met katoen voile. Hierdoor draagt hij lekker licht en luchtig, ongeacht de temperatuur."

"Dat geldt overigens voor alle items. We hebben bewust gekozen voor luchtige, zachte stoffen als cotton canvas, katoen en viscose modal zodat je ieder item ook op zonovergoten dagen kunt dragen."

De Lonneke Nooteboom x Shoeby keypiece collectie is vanaf donderdag 7 april 2022 vanaf 17:00 uur in alle Shoeby-winkels te koop en vanaf vrijdag 8 april tussen 10.00 en 11.00 uur online.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in