Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De fashionable comeback van... de spencer!

Leuk kledingstuk voor een update van je look. Mouwloos en makkelijk te combineren, perfect voor wie van laagjesmode houdt en een ongekende hit in de najaarscollecties: de spencer. Het kledingstuk is ontstaan in de 1790's en genoemd naar George Spencer, de 2de graaf Spencer (voorouder van prinses ...

De fashionable comeback van... de spencer!

Leuk kledingstuk voor een update van je look.

Mouwloos en makkelijk te combineren, perfect voor wie van laagjesmode houdt en een ongekende hit in de najaarscollecties: de spencer.

Het kledingstuk is ontstaan in de 1790's en genoemd naar George Spencer, de 2de graaf Spencer (voorouder van prinses Diana). Oorspronkelijk was het een wollen jasje, waarvan George de slippen liet halen nadat die in de brand waren gevlogen.

Vrouwen adopteerden het korte jasje in de regency-tijd, maar in de 19de eeuw verdrong de spencer zoals we 'm nu kennen het jasmodel.

Via gebreid ondergoed voor militairen werd het in eerste instantie een gebreide variatie op het herenvest en later een uniseks kledingstuk dat met name in de jaren zeventig furore maakte.

Die versie van de spencer is dit seizoen terug, zowel met een ronde als een V-hals. Je draagt 'm als top, over een T-shirt of heel klassiek, over een blouse. Ter inspiratie:  

Tricot Zara spencer met golfmotief € 20

Cressa fijngebreide spencer met strikceintuur van Baum und Pferdgarten € 169

Tricot spencer met patentsteek van Zara € 40

In strepen gehaakte spencer van Sea met hotte handgemaakt-vibes € 365

Maje Lilage in biologische katoenblend van bouclé € 175

Bibi Fair Isle lamswollen spencer van Molly Goddard € 480

Spencer met col en ribstructuur van BPC € 19

Spencer met schaakbordmotief van Elzinga € 298

Fijngebreide spencer in kasjmierblend met V-hals van Sandro € 215

Kasjmier spencer in lichtgrijs van Allude € 249

Klassieke gebreide spencer van BodyFlirt € 30

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in