Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Colour blocking maakt een comeback!

Zó draag je deze stralende look met 50+. Het is vrolijk, het straalt lef uit en het doet het geweldig bij een schermvergadering: colour blocking. Dat wil zeggen dat je verschillende felle effen kleuren in één look draagt, bijvoorbeeld een rode top op een blauwe rok. Maar het kan ook slaan op cont...

Colour blocking maakt een comeback!

Zó draag je deze stralende look met 50+.

Het is vrolijk, het straalt lef uit en het doet het geweldig bij een schermvergadering: colour blocking. Dat wil zeggen dat je verschillende felle effen kleuren in één look draagt, bijvoorbeeld een rode top op een blauwe rok.

Maar het kan ook slaan op contrasterende kleurvlakken in één outfit, zoals de Queen hier draagt #alseenbaas.

Het is in 1946 bedacht door Yves Saint Laurent voor zijn A/W collectie die hij baseerde op werk van Mondriaan. De look komt en gaat, de meest recente colour block wave stamt uit de jaren negentig en werd toen vooral toegepast in sportswear. Nu wordt het juist meer ingezet voor daywear.

Marni vest € 790

De trend heeft het meeste effect met felle, contrasterende kleuren (dus geen wit en crème of zwart en donkerblauw. Heb je het liever subtieler, dan kun je ook kiezen voor één felle kleur in combinatie met een neutrale tint.

La Fetiche trui € 351

Tas Zumi van Gucci € 1400

Vest met kleurvlakken van Rainbow € 24

Bodyflirt Colourblocking trui € 29

Jurk van Claudia Sträter € 126

Coltrui van Whistles € 95

Fesalia puffer jas met colourblocking van Hugo € 399

Midi jurk met colourblocking van Cos € 45

Jurk van Damsel in a Dress € 150

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in